Peeling

De opperhuid beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf en voorkomt dat het lichaam vocht verliest. De dode huidcellen worden normaal gesproken om de vier weken afgestoten, maar door de veroudering van de huid wordt dit natuurlijke proces vertraagd. Het gevolg is een opstapeling van dode huidcellen waardoor de huid dof, grauw en schilferig wordt en pigmentvlekken in volume toenemen.

Peelen is een techniek om bijvoorbeeld fijne lijntjes, onregelmatigheden van de huid, huidverkleuringen en littekens minder zichtbaar te maken, maar ook om uw huid weer een frisse uitstraling te geven. Een peeling zorgt er in principe voor dat het natuurlijke huidvernieuwingsproces beter op gang komt en dode huidcellen sneller worden afgestoten.

Een professionele peeling dient altijd door een specialist uitgevoerd te worden. We adviseren u steeds welke de aangepaste peeling is voor uw huidprobleem.

Wat is een chemische peeling?
Bij een chemische peeling worden chemische stoffen op de huid aangebracht met de bedoeling de oppervlakkige huidcellen te verwijderen. Hierdoor wordt de aanmaak van nieuwe huidcellen gestimuleerd. Ook de productie van collageen en elastine wordt bevorderd. De huid ondergaat daardoor een verjongende behandeling.

Er zijn verschillende soorten peelings. Ze verschillen van elkaar door de diepte van inwerking.

Oppervlakkige en medium chemische peelings verbeteren de huidtextuur. De huidteint wordt helderder en egaler.
 

Indicaties van de chemische peelings:

  • Eerste tekenen van huidveroudering
  • Rokershuid
  • Huidverkleuringen
  • Pigmentvlekken
  • Zonbeschadigde huid
  • Acné, vette huid

Hoe vaak moet een peeling worden uitgevoerd?
Dit is afhankelijk van het gebruikte product, het huidtype en de mate van huidbeschadiging. Het varieert van één tot meerdere malen. Soms worden onderhoudsbehandelingen geadviseerd.

Na de peeling
U dient de huid zeer goed te beschermen tegen UV licht na een behandeling. Dit met een volledige sunblock. Bij sommige peelings kan het voorkomen dat de huid enkele dagen rood en schilferig is. Hiervoor zijn er crèmes beschikbaar die de huid zeer goed hydrateren.