Overmatige zweetproductie

Onze huid transpireert voortdurend langs zweetkanaaltjes die over het ganse lichaam verspreid zijn.  Zweten is één van de belangrijkste manieren waarop het lichaam warmte kwijtraakt. Mensen met hyperhidrose zweten echter meer dan nodig is om hun lichaamstemperatuur constant te houden.
 

 

We kunnen de werking van de zenuwen, die de eccriene klieren bezenuwen, blokkeren waardoor deze geen zweet meer kunnen produceren.

De behandeling zelf.

Eerst wordt een kleurstof gebruikt om de huidgebieden die overmatig transpireren, af te tekenen. Een behandelsessie duurt ongeveer 30 minuten.  Na de behandeling kan u gewoon uw dagdagelijkse bezigheden verder zetten.

Hoe snel werkt het en hoe lang houdt het effect aan?

Binnen de week na de behandeling zou u positieve resultaten moeten merken.  Na 2 weken vindt een controleraadpleging plaats. Op dat moment is het effect maximaal.  In een klinisch onderzoek bleek de zweetproductie reeds één week na de behandeling met 83 % te zijn gedaald. De volgende behandeling kan gebeuren als de effecten van de eerste behandeling zijn verdwenen. (gemiddeld na 4 tot 7 maanden)

Mogelijke bijwerkingen van deze behandeling.

Uitzonderlijk wordt er een kortdurende voorbijgaande stijging in de zweetproductie waargenomen op andere plaatsen op het lichaam.