PRP

Indicaties van deze behandeling

Plaatjesrijk plasma heeft ontstekingsremmende, pijnstillende, antibiotische en antivirale eigenschappen en bevordert regeneratie van functies en structuren van cellen. Hierdoor heeft het al een groot aantal toepassingen in de geneeskunde bij wondherstel, behandeling van peesletsels, … Ook in de esthetische geneeskunde heeft het ondertussen een plaats gekregen vanwege het belangrijke effect op de huid en haarfollikels. Het belangrijkste effect in de huid na een PRP behandeling is de aanmaak van nieuwe collageenvezels. Naarmate we ouder worden, krijgen we door vermindering van colageen en elastine in de huid fijne lijntjes en diepe rimpels. Door een behandeling met PRP ontstaat er een activatie en regeneratie waardoor de huid weer steviger en gladder wordt. Ook de haarfollikels van de hoofdhuid worden gestimuleerd bij beginnende kaalheid. Zowel bij mannen en vrouwen is een behandeling met PRP goed voor het tegengaan van haarverlies, kaalheid en dunner wordend haar.

De indicaties van deze behandeling zijn dus:

  • Huidverbetering
  • Haarverlies of dunner wordend haar bij mannen en vrouwen
  • Littekens

De behandeling zelf

PRP is een veilige behandeling omdat we werken met uw lichaamseigen materiaal. Er wordt een kleine hoeveelheid bloed afgenomen. Dit bloed wordt vervolgens gecentrifugeerd gedurende een vijftal minuten. Daarna wordt het verkregen PRP met een dun naaldje geïnjecteerd.Hoe vaak wordt PRP toegepast?

De resultaten zijn verschillend van persoon tot persoon en hangen onder andere af van de staat van de huid of het haar voor de behandeling. Voor de huid worden meestal 3 sessies toegepast met ongeveer 1 maand tussen. Daarna is een onderhoudsbehandeling om de 6 maanden of eens per jaar aangewezen voor een mooi langdurig resultaat. Voor het haar worden minstens 4 sessies aangeraden met een onderhoudsbehandeling achteraf afhankelijk van het gewenste resultaat.

Nevenwerkingen?

De nevenwerkingen die kunnen optreden zijn vooral het gevolg van de injecties. Lichte roodheid of een kleine bloeduitstorting (blauwe vlek) zijn mogelijk. Er kan een lichte zwelling optreden die meestal binnen de 2 dagen verdwenen is. Vermits we met lichaamseigen materiaal werken is een allergische reactie uitgesloten.

Voordelen van PRP

Deze behandeling is een eenvoudige korte ingreep die onder plaatselijke verdoving kan gebeuren en die een verbetering van de kwaliteit van de huid geeft via een natuurlijk ogend resultaat. Wenst u meer informatie over deze behandeling? Maak dan een afspraak. +32 475 73 42 53